Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-10-17, 17:24
Może robią podwyżki - żeby potem dumnie ogłosić wyprzedaż rocznika np. o -4000zł Opel ostatnio też zrobił podwyżkę i na koniec roku będzie wyprzedaż rocznika -7000-9000zł, a cena Astry III Classic podskoczyła od wakacji o 4tyś i teraz jest niby 4tyś rabatu jak sie kupi klimę za 4tyś - strasznie to zamotane.
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
Ostatnio zmieniony przez marektbg 2010-10-17, 17:30, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-10-17, 17:26
To też jest jedna z opcji.. Ale w sumie na Logana w zeszłym roku przez pewien okres był rabat 4tys. zł od tych "starych" cen (Arcticę szło wyhaczyć za mniej niż 31tys.zł)
Marka: Toyota
Model: Hiace
Silnik: 2,5 D4D
Rocznik: 2008
Wysłany: 2010-10-18, 11:22 E4 kontra E5
Bardzo proszę o nie podniecanie się zmianami cen (4000 za klimę) oraz ESP w Sandero - jest to błąd. Lada dzień wszystko wróci do normy, czyli tak jak było w E4 z wyjątkiem tego że są nowe moce (i silnik 1,2) oraz pakiety po staremu. O zmianach będę informował.
_________________ Zapraszam do zakupu samochodów marki Renault i Dacia
Bardzo proszę o nie podniecanie się zmianami cen (4000 za klimę) oraz ESP w Sandero - jest to błąd. Lada dzień wszystko wróci do normy, czyli tak jak było w E4 z wyjątkiem tego że są nowe moce (i silnik 1,2) oraz pakiety po staremu. O zmianach będę informował.
kurde a już się bałem
miałem już jechać zamówić BL
Wysłany: 2010-10-18, 12:36
kubalonek napisał/a:
PS ostatnio widziałem AVEO z 2010 roku , metalik ,4PP , klima - 30kkz .
Zgadza się ale w salonie niedaleko mni jest bez lakieru metalik (dopłata 1400zł) Do mnie dziś rano dzwonił dealer z ofertą - ta sma wersja, lakier metalik, zimówki i po uwzględnieniu rabatu lajalnościowego 1 tys zł (dla osób które już kiedyś kupiły nowego chevroleta, łączy się z innymi promocjami/rabatami) mogę teoretycznie wziąść za 30500zł hb lub sedana za równe 30tys. zł
Ostatnio zmieniony przez benny86 2010-10-18, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-18, 18:07 Re: E4 kontra E5
husky napisał/a:
Husky a to taki wielki problem w dobie informatyki dla RP zrobić od razu porządnie konfigurator a nie drażnić nas klimą za 4000 zł w opcji
W dobie informatyki tym częściej zdarzają się błędy - i nie w tym problem, że się jakiś pojawił, ale w tym, że tak dłuuuuuugo trwa jego naprawienie. Ale to akurat zdaje się bardziej wina samego Reno, a nie jego polskiej córki RP, bo wygląda na to, że stronami internetowymi zawiaduje centralna centrala - i czasochłonność wynika pewnie z konieczności przekazania informacji i wytycznych po całym drzewie decyzyjnym...
...Co oczywiście niczego z naszego punktu widzenia nie zmienia - STRONA INTERNETOWA DACIA.PL JEST DO BANI!
Wysłany: 2010-10-18, 23:26
No i wsumie dobrze bo i po co... Nawet z najmocniejszym motorem to nie ejst auto do ścigania, a jak ktoś będzie bardzo chciał to sie 3konnym skuterem zabije
Wysłany: 2010-10-18, 23:32 Re: Dacia E4 kontra Dacia E5
mollu napisał/a:
maciek127 napisał/a:
P
SL BLACK LINE
zmiana silnika z 1,4 8v na 1,2 16V (obydwa 75KM) ceny samochodów i opcji bez zmian
dopiero teraz to doczytałem :)
więc jest jeszcze szansa na zamówienie w tym roku :) - jak dla mnie oczywiście
miał być LAUREATE ale blac line też daje radę
muszę sobie jeszcze sprawdzić dokładnie czym się różnią obie wersję
maciek127 napisał/a:
przypuszczam że celowo jest teraz tak by ludzie wykupili resztę E4 i żeby w 2011 nie było problemów ze sprzedażą
masz może rację - bo jakoś muszą się pozbyć tych z euro 4
Przepraszam a jakie są stany sandero z Euro 4 "że my się musimy na gwałt takich samochodów pozbywać ??" Gdzie leżą te Sandero z silnikami Euro 4 które są do wyprzedaży, jak na całą polskę nie idzie 1 SAN znaleźć i wszystko jest do produkcji ????
Bardzo Was proszę - jak macie pisać głupoty, to zgaście komputer i idźcie spać.
Wysłany: 2010-10-19, 10:46
Odnośnie EURO IV/V tak sobie myślę... konkretnie w przypadku Dacii nie będzie żadnego problemu bo -jak napisał husky - zamawia się samochód który dopiero będzie wyprodukowany. A nawet w przypadku innych producentów - przecież ludzie odpowiedzialni za sprzedaż to nie sa kompletni kretyni, o wymogach euro5 i wejściu ich w życie wiedzieli od dawna więc podejrzewam że podjęli odpowiednie kroki by temu zaradzić (wcześniej dostosowali samochody by nie wyprzedawać po kosztach aut, ograniczyli produkcję aut z euro4 czy też inne, im znane sposoby?
Wysłany: 2010-10-19, 11:23
benny86 napisał/a:
Odnośnie EURO IV/V tak sobie myślę... konkretnie w przypadku Dacii nie będzie żadnego problemu bo -jak napisał husky - zamawia się samochód który dopiero będzie wyprodukowany. A nawet w przypadku innych producentów - przecież ludzie odpowiedzialni za sprzedaż to nie sa kompletni kretyni, o wymogach euro5 i wejściu ich w życie wiedzieli od dawna więc podejrzewam że podjęli odpowiednie kroki by temu zaradzić (wcześniej dostosowali samochody by nie wyprzedawać po kosztach aut, ograniczyli produkcję aut z euro4 czy też inne, im znane sposoby?
Tak bardzo prosty zabieg. NIc nie robienia. Każdemu producentowi przysługuje tzw parytet jest to procentowo określona ilość samochodów z normą E4 którą może sprzedać w nowym roku pomimo nie spełniania normy emisji. I teraz strzelam: producent X ma parytet 3,5 % sprzedaje 1000 aut więc wie że 35 aut może wydać z normą E4 po nowym roku z dopuszczeniem szczególnym tzw. a na placu ma 28 samochodów - czyt PROBLEMU BRAK !
Tak właśnie jest z Reno a z Dacią która po parkingach wogóle nie stoi - to już wogóle nie ma problemu ! i powtarzam po raz setny: w Dacii nie bedzie promocji końca roku, nie będzie promocji bo E4 czy coś tam. Ceny są skalkulowane bardzo nisko, marża żadna, wiec tutaj żadnych cięć cen się nie przewiduje. Obym się mylił
Ostatnio zmieniony przez husky 2010-10-19, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Co do meritum: oficjalnie, jakaś tam "wyprzedaż rocznika" chyba zawsze była, to pewnie i teraz będzie... A że aut fizycznie nie ma i niewiele (?)* zdąży się wyprodukować w tym roku? Pechuś <;
---------
* Ano właśnie: z Dusterem jest tragicznie - ale jak z pozostałymi modelami? Jakie są realne czasy oczekiwania na zamawiane teraz do produkcji egzemplarze?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-10-19, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
* Ano właśnie: z Dusterem jest tragicznie - ale jak z pozostałymi modelami? Jakie są realne czasy oczekiwania na zamawiane teraz do produkcji egzemplarze?
Wysłany: 2010-10-19, 12:25
husky napisał/a:
Każdemu producentowi przysługuje tzw parytet jest to procentowo określona ilość samochodów z normą E4 którą może sprzedać w nowym roku pomimo nie spełniania normy emisji. I teraz strzelam: producent X ma parytet 3,5 % sprzedaje 1000 aut więc wie że 35 aut może wydać z normą E4 po nowym roku z dopuszczeniem szczególnym tzw. a na placu ma 28 samochodów - czyt PROBLEMU BRAK !
Tak z ciekawości spytam: każdy producent ma "przydzielony" taki sam procent np. wszyscy po 5% czy może być tak że producent X ma 5% a producent Z ma 8%?
husky napisał/a:
w Dacii nie bedzie promocji końca roku, nie będzie promocji bo E4 czy coś tam. Ceny są skalkulowane bardzo nisko, marża żadna, wiec tutaj żadnych cięć cen się nie przewiduje.
Owszem -z jednej strony patrząc ralnie na ofertę można powiedzieć że w Dacii promocje trwają non stop w postaci cen które już wyjściowo są dość niskie. Ajednak praktyka lat poprzednich pokazuje coś innego, np w zeszłym roku dość długo był rabat 2tyspln na sandero/logana sedan a na logana przez krótki zcas nawet 4 tysiące zł...
Ba, nawet już teraz niektórzy dealerzy kuszą rabatami bo jeśli dobrze kojarzę normalnie Logan Arctica kosztuje jakieś 34,5-35tys. a tutaj ejst wyrażnie tańszy:
http://otomoto.pl/dacia-l...-C15452178.html
A tutaj nawet z lpg za niewiele więcej:
http://otomoto.pl/dacia-l...-C12294265.html
Pytanie skąd sie biorą - skąd inąd bardzo atrakcyjne - wyżej wymienione oferty? Czy to rabat udzielany przez RP czy też poszczególnych dealerów?
Tak z ciekawości spytam: każdy producent ma "przydzielony" taki sam procent np. wszyscy po 5% czy może być tak że producent X ma 5% a producent Z ma 8%?
Wysłany: 2010-10-20, 00:46
mollu napisał/a:
właśnie wróciłem z salonu
Pan mocno się zdziwił gdy zapytałem co z tą ceną z konfiguratora - 4 000 za klimę
potem sam sprawdził i stwierdził że nie ma pojęcia o co chodzi
ma jutro zadzwonić i dać znać jaki jest mniej więcej okres oczekiwania na sandero
a miałem nadzieję ze się dzisiaj jakiś konkretów dowiem - co i jak
Ja myślę że ktoś poważnie czyta moje posty
Wczoraj rozmawiałem z menagerem produktu Dacia w RP (nazwisko do wiadomości redakcji :D) i on mnie poinformował że cały ten temat z ESP za 3 kzl i z klimą za 4 kzl to pomyłka i to zostanie wyprostowane - o czym poinformowałem.
Poza tym widzę tu taką tendencję że sto tysięcy osób rozmawia o zamawianiu Dacii - tylko nie CI co faktycznie zamawiają; konfigurator ma się nijak do tego co się faktycznie pojawia przy zamówieniu; dotyczy to także przewidywanych dat: bo np nie wiem czy ktoś wie że jak sie chce zamówić SAN 1,4 75kM to jest na 10 grudzień, 1,2 16 V 75 koni to na 5 styczeń, a Stepway 1,5 dci 90 koni FAP to na 15 luty co mało co dorównuje dusterowi spisywanemu na 1 marca.
Tak że nie konfabulujmy na forum, tylko trzeba do salonu i konkretnie zamawiać i wtedy s a konkretne dane.
Ostatnio zmieniony przez husky 2010-10-20, 00:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum