Przeglądarka nie dawała rady z wieloma otwartymi kartami, następował brak odpowiedzi, trzeba było zamykać proces.
mag napisał/a:
Firefox - jaka wersja?
Zarówno najnowsza 3, jak i 4.0.1
mag napisał/a:
Co to znaczy "po jakimś czasie" i "problem sam się naprawiał" tzn. co? firefox przestał zwisać? czy komputer przestał zmulać?
Po niezidentyfikowanej liczbie ponownych uruchomień komputera, stosowaniu przeróżnych programów typu CCleaner, ScanDisk, ...
Komputer przestał zamulać - proces bezczynnościowy 99% CPU. Dopowiem, że w między czasie odinstalowywałem firefoxa i np aktualnie chodzi na wersji 5 beta 3. Nie miało to żadnego wpływu na zamulanie, ustawień osobistych nie wyrzucałem nauczony wcześniejszym takim przypadkiem. Żeby było śmieszniej - poprzednim razem wrzuciłem cały obraz partycji na nowo, a problem pozostał, czyt. System: 40% CPU
Na co dzień nie ma problemu, mimo że to pamięciożerna przeglądarka, tylko jak coś takiego się dzieje, to zżera procesor ... myślałem o alternatywie i jak następnym razem nie wpadnę na to jak zaradzić temu objawowi, to chyba tak zrobię. Do firefoxa się przywiązałem, bo działam na nim praktycznie od początku nawet wcześniej, bo była zwykła Mozilla może to problem bardziej na linii MacBook - Windows ...
Ostatnio zmieniony przez koniu 2011-06-08, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
1. Nie kojarzę ... nie wrzucam nigdy firefoxa do "startu"
2. "Profil" tzn?
3. No ciekawa opcja - sprawdzić czy bez żadnej ingerencji samo wróci do normy ... spróbuję
1. Nie kojarzę ... nie wrzucam nigdy firefoxa do "startu"
chodzi nie o "Autostart" lecz "Menu Start" (najczęściej ten znaczek windowsów w lewym dolnym rogu:-) - tam masz programy...
koniu napisał/a:
2. "Profil" tzn?
Katalog w którym ff trzyma swoje dane - w win xp jest to standardowo "c:\Documents and Settings\nazwa użyszkodnika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jakaś losowa nazwa. Tylko ostrożnie - tu są wszystkie Twoje ustawienia...
koniu napisał/a:
3. No ciekawa opcja - sprawdzić czy bez żadnej ingerencji samo wróci do normy ... spróbuję
... Znasz to:
jadą mechanik, elektryk i informatyk samochodem. Bęc, coś zaskwierczało, i samochód stanął... Mechanik stwierdził "to na pewno pompa (nie wiem jaka - dopisek mój) - trzeba wezwać pomoc drogową". Elektryk, "niee, problem jest z cewką w.n. - trzeba wezwać pomoc drogową". Na to informatyk "To może wyjdźmy i wejdźmy do samochodu?..."
- i generalnie komputery i SI tak działają
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM
Wysłany: 2011-07-01, 19:01
W USA setki milionów dolarów są kradzione z kont bankowych przez internet
Źródło: PAP
Artykuł z dnia: 2011-06-28,
ostatnia aktualizacja: 2011-06-28 19:54
Klienci banków amerykańskich są co roku okradani z setek milionów dolarów przez oszustów, którym udaje się dostać do ich kont przez internet - podała we wtorek Federalna Rada Nadzoru nad Instytucjami Finansowymi (FFIEC).
"Ci oszuści są odpowiedzialni za utratę setek milionów dolarów z powodu przejęcia w internecie kontroli nad kontami lub nad nielegalnymi przelewami funduszy" - napisano w raporcie FFIEC.
"Oszuści opracowują i wykorzystują coraz bardziej wyrafinowane, skuteczne i trudne do wykrycia metody łamiące mechanizmy identyfikacji" - wyjaśniła Rada.
FFIEC zwraca szczególną uwagę na coraz bardziej wyszukane programy złośliwe, które są instalowane na komputerze internauty bez jego wiedzy w celu wykradzenia danych osobowych.
"Jako że praktycznie każda metoda identyfikacji może zostać złamana, instytucje finansowe nie powinny polegać tylko na jednym sposobie kontroli przy autoryzowaniu transakcji wysokiego ryzyka, ale wprowadzać warstwowe systemy bezpieczeństwa" - podkreśla FFIEC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum