Nie chipuj przed dotarciem. Ja też się nosiłem z takim zamiarem, ale wiele osób mi mówiło, że najlepiej poczekać aż się silnik "ułoży". U mnie na liczniku jest ponad 50.000 km i zacznę się niedługo bawić w podnoszenie mocy i momentu
Ostatnio zmieniony przez Mikele 2011-06-26, 17:40, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiejsze spalanie 1 osoba dorosla 1 dziecko i 100kg, sprzetu w bagazniku radyjko wlaczone i szybki rozszczelnione, kola wypadalo by troszke dopompowac
srednie spalanie tak jak na zdieciu 3,2l krotki dystans bo 70km jak bede mial troszke wiecej czasu to polece po bandzie ;)
aa.JPG
Plik ściągnięto 211 raz(y) 59,78 KB
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Nie czepiam sie zużycia, które może być realne (bo i mnie się zdarzało nawet 2,7 - 2,9), ale tego co pokazujesz i piszesz (i wychodzi, że nie do końca podajesz prawdę).
Jeżeli w jednym poście piszesz o zużyciu 3,2 a w następnym, że po zatankowaniu do pełna pokazał się taki zasięg (4241 km), to musiałeś mieć zużycie około 1,2 litrów (oczywiście co jest możliwe - wystarczy przejechać kawałek z górki), a nie jak podajesz 3,2 (bo wtedy wyświetlony zasięg wynosiłby około 1600 km).
Tak więc do rzeczy. Do końca rzetelnie, jeśli już się coś takiego podaje.
Ostatnio zmieniony przez wox 2011-06-26, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
ps WOX przeczytaj dokladnie co napisalem a pozniej komentuj. Zamiescilem specjalnie 2 posty aby nikt tego nie polaczyl w calosc, a tu masz Ty jako 1 sie znalazles, wiec do rzeczy czytaj uwazniej :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2011-06-26, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-06-26, 21:47
Mój tok rozumowania był taki sam jak kolegi wox ale z racji tego że nie mam dacii i nie wszystko wiem/rozumiem w sprawie kompa pokładowego - zachowałem milczenie. Tak czy inaczej chciałbym mieć takie spalanie, a mam ponad dwukrotnie większe:)
Ostatnio zmieniony przez benny86 2011-06-26, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
nie unosze sie tylko proboje wytlumaczyc co i jak przeczytales 2 rozne posty polaczyles w calosc i mowisz ze podaje wartosci nie rzeczowo, wiec proboje wytlumaczyc rzeczowo ze kazdy post czyta sie oddzielnie tak jak to napisalem, i to bylo rzeczowo napisane. No i zacytowales 2 post ktory nie ma nic wspolnego z 1postem, tamto bylo przed Tankowaniem a ten wynik pokazal mi sie z 4k. po zatankowaniu juz jasniej nie potrafie wytlumaczyc
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2011-06-26, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
no to doczytaj dokladnie :) ps a jak zatankowalem- to mi sie to pokazalo , a nie jak przejechalem dany dystans...ze srednim spalaniem ;) to po pierwsze a po drugie jest tu mowa tylko o tankowaniu.
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2011-06-26, 22:10, w całości zmieniany 2 razy
fajnie by bylo :) mozliwe ze komp. pokazal taki dystans po uruchomieniu tylko silnika bo wzasadzie sie nie ruszalem i wyliczyl srednia ;) no i dystans ;)
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2011-06-26, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2011-06-27, 10:06
wieza napisał/a:
Dzisiejsze spalanie 1 osoba dorosla 1 dziecko i 100kg, sprzetu w bagazniku radyjko wlaczone i szybki rozszczelnione, kola wypadalo by troszke dopompowac
srednie spalanie tak jak na zdieciu 3,2l krotki dystans bo 70km jak bede mial troszke wiecej czasu to polece po bandzie ;)
jaka średnia prędkość wyszła??
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Eksperymentuję ostatnio, zerując komputer wjeżdżając na autostradę w Komornikach, żeby potem sprawdzić średnie spalanie skręcając na Swarzędz w Szczepankowie, próbując jechać ze stałą prędkością. Rezultaty są następujące:
Póki co, próbka jest bardzo mała - jak będę miał 10-15 przejazdów to będą jakieś sensowne wyniki. Póki co jestem blisko stwierdzenia, że do Swarzędza jest pod górkę...
Póki co jestem umiarkowanie zadowolony ze spalania - do pracy udaje mi się zejść w okolice 7,5 l//100, natomiast jestem rozczarowany, że w trasie nie jestem w stanie zejść poniżej 7 l/100... Brat w Lancerze 1.5, też benzyna i nieco ponad 100KM nie ma tego problemu...
Chociaż może to przez te fabryczne opony całoroczne z Dębicy...
Ostatnio zmieniony przez Matthias[Wlkp] 2011-06-29, 16:20, w całości zmieniany 1 raz
Witam w długi weekend robiłem trasie Poznań - Kołobrzeg i wyszło mi spalanie na gazie 6 litrów na 100 km-3 osoby plus 3 małe torby
Średnia prędkość to 120 na godzinę
W powrotna drogę wyszło 6,1 ale była jedna osoba więcej
Marka: Ford
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-06-30, 14:38
Średnia prędkość z komputera czy na czuja? Bardzo często prędkość "na czuja" wychodzi dużo większa, niż z komputera. Np. u mnie 400km autostradami w Niemczech, co patrzyłem na prędkościomierz to powyżej 120, dochodząc do 160, a po fakcie klik klik i komputer mówi 105km/h.
A na krajowych, gdy wydaje mi się, że jadę "średnio tak w okolicach setki", to komputer podaje np. 75km/h, bo nie zwracam uwagi, że tu światła, tam wioska, albo kilometr za tirem.
Ostatnio zmieniony przez _Big_Mac_ 2011-06-30, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
ja ostatnio na krótkiej(20 km) trasie testowałem parametry spalania i zszedłem do 5,1 !!! klima włączana i wyłączana, ładowanie komórki z gniazda zapalniczki i radyjko. A więć się da!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum